Δροσερή σαλάτα με ψητές γαρίδες και dressing μουστάρδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλ. χοντρό κουσκούς
- 2 φλ. νερό
- ½ kg γαρίδες
- 1 φλ. αρακάς
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι με το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, ¼ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και άφησε το μείγμα να «σταθεί».
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι, πρόσθεσε το κουσκούς και μαγείρεψε ανακατεύοντας για τρία λεπτά.
- Ρίξε στην κατσαρόλα το νερό και το υπόλοιπο αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το κουσκούς να βράσει για 10 λεπτά.
- Στέγνωσε καλά τις γαρίδες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Πρόσθεσε τον αρακά και μια κουταλιά λάδι με αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Άπλωσε τις γαρίδες στο ταψί και ψήσε για έξι με οκτώ λεπτά.
- Σούρωσε το κουσκούς και μετάφερέ το στο μπολ με το dressing, ανακατεύοντας καλά.
- Πρόσθεσε και τις γαρίδες, ανακάτεψε και άφησε στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα για περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ