Ψητές γαρίδες-πεταλούδα

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όταν μαγειρεύεις τις γαρίδες ολόκληρες μένουν ζουμερές και κρατούν όλους τους χυμούς τους. Για την παρακάτω συνταγή επέλεξε μεγάλες γαρίδες που θα κοπούν πιο εύκολα πεταλούδα.  

Συστατικά

  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 καυτερές πιπεριές (τσίλι ή χαλαπένιο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 1 lime
  • 1 κ.γ. ξύσμα lime
  • 3 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι άνοιξε μια τομή στο πίσω μέρος της γαρίδας. Έτσι θα ανοίξει και θα πάρει το σχήμα της πεταλούδας. Ξέπλυνε καλά
  • Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και βάλε τις γαρίδες σε ένα ταψί, μαζί με το λάδι και το βούτυρο
  • Ψήσε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν οι γαρίδες κόκκινο χρώμα
  • Στη συνέχεις περίχυσε τις με το χυμό και το ξύσμα Lime, καθώς και το φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • Σέρβιρε το πιάτο ζεστό 

Tip

Αν αναμείξεις το βούτυρο με τις πιπεριές 2 ημέρες νωρίτερα ξαι βάλεις στο ψυγείο, θα έχεις πιο έντονη γεύση στο φαγητό σου

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164