Ψαράκια στο γκριλ, ψητή ντοματούλα και φρέσκια ρόκα. Είναι ένα ελαφρύ γεύμα, ένας υπέροχος μεζές για το κρασάκι σου και φυσικά με λιπαρά που μόνο καλό μπορούν να σου προσφέρουν.
Θερμίδες 260
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ολόκληρες ψμωμένες σαρδέλες
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο (περίπου 7 κ.σ.)
- 8 λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ. ξίδι
- 8 φέτες τσιαπάτα
- 2 φλιτζάνι ρόκα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα ψάρια και ξέπλυνέ τα καλά
- Ανάμειξε το σκόρδο, τη μέντα, το αλατοπίπερο και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα σε ένα μέτριο μπολ και ρίξε μέσα τις σαρδέλες να καλυφθούν καλά και άφησε στην άκρη
- Ζέστανε το γκριλ και πρόσθεσε τις ντομάτες σε μέτριο μπολ με 1 κ.σ. ξίδι. Βούρτσισε επίσης τα ψωμάκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Ψήσε τα ψαράκια σου στο γκριλ να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, Μετάφερε τα ψαράκια σε μια πιατέλα και φρυγάνισε τα ψωμάκια
- Βάλε πάνω από κάθε ψωμάκι τη ρόκα, την ντομάτα. τις σαρδέλες και ράντισε με το υπόλοιπο ξίδι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ