Ψητή γλώσσα με σάλτσα βουτύρου

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό ψάρι στο φούρνο με αρωματική σάλτσα βουτύρου και μουστάρδας

Συστατικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1½ κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα ψαριού σε όλες τις πλευρές τους και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Λιώσε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και πρόσθεσε την κρέμα, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Πασπάλισε τα φιλέτα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περίχυσέ τα με τη σάλτσα βουτύρου.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά και σέρβιρε περιχύνοντας με τη σάλτσα το ψάρι και με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
     

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164