Φιλέτα πέρκας στο γκριλ με πικάντικο dressing από πορτοκάλι και ελιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 πορτοκάλια
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 1/2 καυτερή πιπερίτσα (καλά καθαρισμένη)
- 1/4 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φιλέτα πέρκας
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί
- 3 φλ. βαλεριάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, άλειψε μια σχάρα με λάδι και τοποθέτησέ τη στο φούρνο με ένα ταψί από κάτω για να μην στάξουν οι ζωμοί.
- Καθάρισε καλά και κόψε σε μπουκιές τα δύο πορτοκάλια, τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ μαζί με το χυμό από το τρίτο πορτοκάλι, το λάδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.
- Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα πέρκας καλά, βγάλε τη σχάρα από το φούρνο και με προσοχή τοποθέτησε το ψάρι πάνω της με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
- Ψήσε στο φούρνο για τέσσερα λεπτά, γύρισέ τα και ψήσε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Ψήσε και το ψωμί στο γκριλ για δύο λεπτά την κάθε πλευρά να φρυγανιστεί και έπειτα τρίψε με το σκόρδο κάθε πλευρά του.
- Μοίρασε τη βαλεριάνα σε τέσσερα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα φιλέτα πέρκας και ράντισέ τα με το dressing πορτοκαλιού.
- Σέρβιρε με το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ