Φιλέτα σολομού με άρωμα μέντας και βραστά λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr baby πατάτες
- 750 gr αρακάς και φασολάκια
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
- 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
- 4 φιλέτα σολομού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τον αρακά και τα φασολάκια και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Στο μπλέντερ «χτύπα» το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τα φύλλα της μέντας.
- Αλάτισε καλά το σολομό και πασπάλισε τον με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τοποθέτησε τα φιλέτα σε ένα ταψί και κάλυψέ τα με τη σάλτσα λεμονιού και μέντας.
- Ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ο σολομός.
- Σούρωσε τα λαχανικά, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψέ τα με τους χυμούς από το σολομό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ