Λαχταριστό πιάτο θαλασσινών, με τρυφερό σολομό συνοδεία σοταρισμένων γαρίδων σε σάλτσα μπαχαρικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 8 κ. σούπες βούτυρο
- 2 κ. σούπας μέλι
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι
- ½ κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- ¼ κ/ γλυκού μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε το αλάτι με τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το καγιέν, τη ρίγανη και το μπούκοβο.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά ώστε να λιώσει και να ενωθεί με το βούτυρο.
- Πρόσθεσε τα φιλέτα σολομού και ψήσε για περίπου έξι λεπτά, έπειτα γύρισέ τα και ψήσε για άλλα οκτώ τη δεύτερη πλευρά.
- Αφαίρεσε το σολομό από το τηγάνι, σκέπασέ τον για να μείνει ζεστός και ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο.
- Μόλις λιώσει, βάλε το μείγμα μπαχαρικών να καβουρδιστεί και μόλις βγάλει τα αρώματά του, πρόσθεσε τις γαρίδες στο τηγάνι.
- Σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά τις γαρίδες, γυρίζοντάς του πλευρά στα τρία λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σέρβιρε το σολομό, γαρνίροντας με τις γαρίδες και περιχύνοντας με τη σάλτσα στο τηγάνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ