Πεντανόστιμο γεύμα με μυρωδικά της άνοιξης και άρωμα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πλάκα βουτυρο
- ξύσμα από δύο λεμόνια
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1/2 ματσάκι λεμονοθύμαρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φιλέτα σολομού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο.
- Βάλε την γκριλιέρα στο μάτι και προθέρμανέ τη σε μεσαία φωτιά.
- Ρίξε μπόλικο αλατοπίπερο στα φιλέτα σολομού και άλειψέ τα με ελαιόλαδο.
- Τοποθέτησε τα φιλέτα στην γκριλιέρα με την πέτσα προς τα κάτω και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μόλις ψηθεί ο σολομός, αφαίρεσέ τον από την γκριλιέρα, τοποθέτησέ τον σε μια πιατέλα και ρίξε πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ