Ψητός σολομός με αρωματισμένο βούτυρο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο γεύμα με μυρωδικά της άνοιξης και άρωμα λεμονιού

Συστατικά

  • 1 πλάκα βουτυρο
  • ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι λεμονοθύμαρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Βάλε την γκριλιέρα στο μάτι και προθέρμανέ τη σε μεσαία φωτιά.
  • Ρίξε μπόλικο αλατοπίπερο στα φιλέτα σολομού και άλειψέ τα με ελαιόλαδο.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα στην γκριλιέρα με την πέτσα προς τα κάτω και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μόλις ψηθεί ο σολομός, αφαίρεσέ τον από την γκριλιέρα, τοποθέτησέ τον σε μια πιατέλα και ρίξε πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164