Τραγανός και τρυφερός ψητός σολομός με φρέσκια αρωματική σάλτσα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σούπας + ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι εσαλότ λιωμένο
- 2 κ. γλυκού μαύρο σουσάμι
- 1 κ. γλυκού μέλι
- ½ κ. γλυκό σησαμέλαιο
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζέστανε μια γκριλιέρα και άλειψε τον σολομό με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Ξεφλούδισε το λεμόνι, αφαίρεσε τα κουκούτσια και κόψ’ το σε μικρούς κύβους.
- Βάλε το λεμόνι και όλους τους χυμούς του σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το εσαλότ, το σουσάμι, το μέλο, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο λάδι.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο στο μείγμα, ανακάτεψε καλά και άφησέ το στην άκρη.
- Βάλε το σολομό στην γκριλιέρα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, κάλυψε με το καπάκι και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά.
- Μετάφερε το σολομό σε μια πιατέλα και άφησέ τον να κρυώσει ελαφρώς.
- Σέρβιρε το ψάρι περιχύνοντας με τη σάλτσα λεμονιού και πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ