Ένα ψάρι αλλοιώτικο από τα άλλα… Απολαυστικό φιλέτο σολομού που ψήνεται στη σχάρα και αρωματίζεται από καβουρδισμένους σπόρους κόλιανδρου, μέλι και σόγια σος!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ολόκληρους σπόρους κόλιανδρου
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 5 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 4 φιλέτα σολωμού χωρίς το δέρμα
- 2 κ.γ. λάδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τους σπόρους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, για τρία λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτους από τη φωτιά και άφησέ τους να κρυώσουν.
- Χτύπα τους σπόρους στο γουδί ή σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Φτιάξε το γλάσο: ανακάτεψε τον κόλιανδρο, το μέλι, τη σόγια σος και το λεμόνι σε ένα μικρό μπολ να αναμιχθούν καλά.
- Άλειψε ελαφρά κάθε φιλέτο με γλάσο. Κράτησε όσο περισσέψει.
- Ζέστανε το λάδι στο τηγάνι που έψησες τους σπόρους. Ψήσε το σολωμό με την πλευρά που έχει το γλάσο προς τα κάτω για ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά, και άλλα 2 σε μέτρια. Γύρνα τα φιλέτα και ψήσε για άλλα 3 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
- Ρίξε το υπόλοιπο γλάσο στο τηγάνι και άφησέ το να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Άφησέ το να βράζει περίπου 1 λεπτό μέχρι να πήξει ώστε να γίνει σαν σιρόπι. Περίχυσε με αυτό τα κομμάτια του σολωμού και σέρβιρε.
Tip
Ζήτησε από τον ψαρά να καθαρίσει το ψάρι καλά και να είναι χωρίς πέτσα...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ