Περίχυσε το τρυφερό φιλέτο σολομού με μια καυτερή σος γιαουρτιού και συνόδευσε με κουσκούς. Το μυστικό της γεύσης; Η πάστα μελιού και κανέλας που ντίνει το σολομό και δημιουργεί μια ιδιαίτερη κρούστα στην επιφάνειά του καθώς ψήνεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100γρ. couscous
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- Κανέλα σε σκόνη
- 200ml ζεστό ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερό με ένα κύβο λαχανικών)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα σολομού
- 1 κ.γ. γουασάμπι
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το γκριλ σου
- Βάλε το κουσκους με τις σταφίδες και το περισσότερο από το κόλιαντρο (κράτησε μερικά φυλλαράκια) σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.γ. κανέλα
- Περίχυσε από πάνω τον καυτό ζωμό και άφησε το συνοδευτικό σου να σταθεί για 5 λεπτά και να πιει τα υγρά
- Ανάμειξε μια πρέζα κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο για να πάρεις ένα παχύρευστό μείγμα με το οποίο θα αλείψεις την επιφάνεια των σολομών
- Ψήσε στο γκριλ σε λαδόκολλα για 8 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να είναι το ψάρι σου καλά ψημμένο
- Στο μεταξύ ανάμειξε το γιαούρτι με το γουασάμπι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ζωηρα το κουσκούς να αφρατέψει
- Σέρβιρε το σολομό ζεστό με το κουσκούς και περίχυσε με την καυτερή σος γιαουρτιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ