Τρυφερός σολομός με φρέσκο τζίντζερ και κρεμμυδάκι σε γλυκιά σάλτσα σόγιας σερβιρισμένος με ρύζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού (170 gr/ένα)
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 3 κ. σούπας τζίντζερ σε λεπτές λωρίδες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες
- 3 κ. σούπας νερό
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
- βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφού πλύνεις το σολομού, στέγνωσέ τον καλά με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τον από σε τις πλευρές.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι.
- Ψήσε το σολομό για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο ηλιέλαιο μαζί με το τζίντζερ και σοτάρισε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και σοτάρισε για περίπου ένα λεπτό, πριν ρίξεις στο τηγάνι το νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
- Βράσε τα υλικά για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και αφαίρεσε από τη φωτιά το τηγανι.
- Σέρβιρε τα φιλέτα σολομού πάνω από το βρασμένο ρύζι, περίχυσε με τη σάλτσα σόγιας και πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ