Συνδύασε τις ψιλοκομμένες πατατούλες με σολομό και μυρωδικά και απόλαυσε το ιδανικό πιάτο για ένα ωραίο βραδινό ή και μεσημεριανό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 κιλό κίτρινες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα κατά μήκος στα 2 και ψιλοκομμμένα
- 1 κ.σούπας άνιθο
- 2 κ.γλυκού φρέσκα φύλλα από θυμάρι
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 3 φλιτζ. σολομό μαγειρεμένο, ξεκοκκαλισμένο, σε ψίχα
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- καυτερή σος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με καπάκι).
- Κούνησε λίγο το τηγάνι να απλωθεί το βούτυρο στον πάτο.
- Ρίξε τις πατάτες και το κρεμμύδι και σωτάρισέ τα μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο, περίπου για ένα λεπτό.
- Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε τις πατάτες μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι, περίπου 7 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σέλερι και ανακάτεψε ελαφρά. Ξανασκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 3 λεπτά.
- Ξεσκέπασε το τηγάνι και δυνάμωσε τη φωτιά.
- Ρίξε τον άνιθο, το θυμάρι, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου άλλα 15 με 20 λεπτά.
- Ρίξε το σολομό και το μαϊντανό και μαγείρεψε ίσα να ζεσταθεί καλά το ψάρι.
- Ανακάτεψε απαλά ώστε να μη λιώσεις το σολομό και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
- Σέρβιρε αμέσως.
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κάποια καυτερή σος πάνω από κάθε πιάτο.
Tip
Βράσε ή ψήσε το σολομό σου λίγη ώρα πριν ετοιμάσεις το πιάτο ώστε να είναι τρυφερός για τη συνταγή αυτή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ