Pulpo Gallego! Ισπανική συνταγή…

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Puplo Gallego είναι το παραδοσιακό πιάτο από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Γαλικία. Το ετοιμάζεις στο φούρνο, το σερβίρεις επάνω σε πατατούλες με μπόλικη πάπρικα!

Συστατικά

  • Ένα μεγάλο χταπόδι (περίπου 700γρ.)
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Γλυκιά Πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώστε να το σκεπάζει και βράσε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει
  • Στράγγιξε, άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Κόψε σε μικρά κομματάκια
  • Ξέπλυνε τις πατάτες και καθάρισε καλά τη φλούδα τους. Γέμισε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και αφού βράσει πρόσθεσε τις πατάτες να γίνουν
  • Κατέβασε από τη φωτιά και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Άφησε να κρυώσουν τελείως, καθάρισε και κόψε σε λεπτές ροδέλες
  • Στρώσε τις πατάτες σε μια πιατέλα και από πάνω το χταπόδι. Ράντισε με ελαιόλαδο και πασπάλισε με μπόλικη πάπρικα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164