Puplo Gallego είναι το παραδοσιακό πιάτο από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Γαλικία. Το ετοιμάζεις στο φούρνο, το σερβίρεις επάνω σε πατατούλες με μπόλικη πάπρικα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα μεγάλο χταπόδι (περίπου 700γρ.)
- 4 μεγάλες πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Γλυκιά Πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώστε να το σκεπάζει και βράσε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει
- Στράγγιξε, άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Κόψε σε μικρά κομματάκια
- Ξέπλυνε τις πατάτες και καθάρισε καλά τη φλούδα τους. Γέμισε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και αφού βράσει πρόσθεσε τις πατάτες να γίνουν
- Κατέβασε από τη φωτιά και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Άφησε να κρυώσουν τελείως, καθάρισε και κόψε σε λεπτές ροδέλες
- Στρώσε τις πατάτες σε μια πιατέλα και από πάνω το χταπόδι. Ράντισε με ελαιόλαδο και πασπάλισε με μπόλικη πάπρικα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ