Ριζοκροκέτες με υπεροχη γεύση θαλασσινών σε ελαιόλαδο. Διάφορες γεύσεις που μυρίζουν ιώδιο, ρύζι και πολλά μυρωδικά θα κάνουν το πιάτο σου ξεχωριστό και πεντανόστιμο. Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. ρύζι βρασμένο
- 350 γρ. έμενταλ τριμμένο
- 150 γρ. γκούντα τριμμένο
- 4 κρόκους αυγών
- 8 ασπράδια αυγών
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
- 5 κ.σ. αλεύρι
- 300 γρ γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
- 150 γρ σουρίμι sticks
- 100 γρ. μύδια βρασμένα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφού ετοιμάσεις όλα σου τα θαλασσινά και το ρύζι κρύωσέ τα με μπόλικο κρύο νερό και ανακάτεψέ τα όλα μαζί σε ένα μπολ
- Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά σου εκτός από το ελαιόλαδο και άρχισε να τα πλάθεις μέχρι να γίνουν μια σφικτή ζύμη
- Πλάσε μεγάλες κροκέτες, στο μέγεθος μέτριου μπιφτεκιού
- Βάλε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγάνησε τις κροκέτες
- Σέρβιρε με μαγιονέζα ή french σος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ