Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Μην την πιεις τη σαμπάνια… κάνε την ριζότο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Υλικά για το ριζότο: 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ποτήρια νερό
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 μπουκάλι σαμπάνιας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Λευκό πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 330 γρ. ρύζι για ριζότο (επιλέξτε, αυστηρά, μεταξύ Arborio ή Carnaroli)
- 1 κρεμμύδι
- 12 μεγάλες γαρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Υλικά για τον ζωμό των γαρίδων: 1 ποτηράκι brandy
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 κρεμμύδι
- Το κέλυφος από τις γαρίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος. Κράτησε τα για να ετοιμάσεις το ζωμό
- Κράτησε τις καθαρισμένες γαρίδες στην άκρη (καλύτερα σκεπασμένες στο ψυγείο) και ξεκίνησε να ετοιμάζεις το ζωμό
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίξε 3 κ.σ ελαιόλαδο και άφησε να ζεσταθεί. Πρόσθεσε τα κελύφη να τσιγαριστούν
- Συμπλήρωσε με το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί ρίξε το μπράντυ και άφησε το μείγμα να αποβάλει το αλκοόλ
- Στη συνέχεια πρόσθεσε και ένα ποτήρι από την σαμπάνια, αφήνοντας και πάλι μερικα λεπτά στο ζωμό να φύγει το αλκοόλ
- Συμπλήρωσε με ένα ποτήρι ζεστό νερό και άφησε τον ζωμό να βράσει για δέκα λέπτά σε χαμηλή φωτιά
- Φίλτραρε το ζωμό από τα κελύφη και κράτησέ τον στην άκρη σε ζεστό μέρος
- Βάλε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος τα 2/3 από το βούτυρο να λιώσει μαζί με κ.σ ελαιόλαδο και τσιγάρισε το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Συμπλήρωσε το ρύζι σόταρε λίγα λεπτά ανακατεύοντας και μετά από μερικά λεπτά πρόσθεσε λίγη, λίγη τη σαμπάνια
- Άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί και πρόσθεσε λίγο, λίγο τον ζωμό γαρίδας. Θα πρέπει να καταβρέχεις κουταλιά, κουταλιά το ρύζι μέχρι να εξατμιστεί και να βράσει το ρύζι
- Ψήσε τις γαρίδες σου σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με το σκόρδο να ασπρίσουν
- Αλάτισε το ρύζι και συμπλήρωσε τον μαϊντανό φρέσκο και σέρβιρε με τις γαρίδες
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ