Η Chef Ντίνα Νικολάου σου παρουσιάζει μια εύκολη, ελαφριά αφροδισιακή συνταγή. Ριζότο με γαρίδες σβησμένο με λευκό κρασί. Μια καλή πρόταση για το ρομαντικό τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 μεγάλες γαρίδες, μαζί με το κέλυφος
- 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 3 φλιτζάνια λευκό, ξηρό κρασί
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 6 φλιτζάνια νερό.
- Όταν βράσουν καλά όλα τα υλικά, στραγγίζουμε το ζουμί τους και, αν θέλουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά.
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι, επίσης ψιλοκομμένο.
- Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το στραγγισμένο ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες, την τομάτα ψιλοκομμένη, λίγο αλατοπίπερο και τις γαρίδες.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί.
- Μόλις βράσει το ρύζι και πιει όλο το ζουμί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
- Διακοσμούμε με τις γαρίδες τοποθετημένες ολόγυρά του και σερβίρουμε, διακοσμώντας με φυλλαράκια μαϊντανού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ