Ριζότο με γαρίδες και λευκό κρασί

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Chef Ντίνα Νικολάου σου παρουσιάζει μια εύκολη, ελαφριά αφροδισιακή συνταγή. Ριζότο με γαρίδες σβησμένο με λευκό κρασί. Μια καλή πρόταση για το ρομαντικό τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου

Συστατικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες, μαζί με το κέλυφος
  • 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 3 φλιτζάνια λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 6 φλιτζάνια νερό.
  • Όταν βράσουν καλά όλα τα υλικά, στραγγίζουμε το ζουμί τους και, αν θέλουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά.
  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι, επίσης ψιλοκομμένο.
  • Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το στραγγισμένο ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες, την τομάτα ψιλοκομμένη, λίγο αλατοπίπερο και τις γαρίδες.
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί.
  • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει όλο το ζουμί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Διακοσμούμε με τις γαρίδες τοποθετημένες ολόγυρά του και σερβίρουμε, διακοσμώντας με φυλλαράκια μαϊντανού.
 

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164