Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ψαριού με αγκινάρες με μία ελαφριά σος με λεμόνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2,5 κιλά ροφός σε φέτες
- 4 κρεμμύδια
- 4 ως 5 σκελίδες σκόρδο
- 10 μέτριες αγκινάρες
- 5 με 6 λεμόνια (250 γραμμάρια χυμός περίπου)
- 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
- Μαυροπίπερο τριμμένο
- Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά και αλάτισε τον ροφό.
- Καθάρισε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Καθάρισε προσεκτικά τις αγκινάρες κρατώντας μόνο τις καρδιές.
- Στρώσε το ψάρι σε ρηχή κατσαρόλα.
- Βάλε από πάνω τα κρεμύδια, το σκόρδο, το λάδι, πιπέρι και κρύο νερό να σκεπάσει τα ψάρια.
- Βράσε σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίξε τις αγκινάρες και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
- Λίγο πριν το ψάρι ψηθεί τελείως ρίξε το λεμόνι και άφησε να πάρει μια καλή βράση.
- Πασπάλισε με μαϊντανό πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγκινάρες κατεψυγμένες ή από κονσέρβα, αντί για φρέσκιες. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιδήποτε άλλο ψάρι φέτα, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα, ξιφία κ.ο.κ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ