Αγόρασε φιλέτο γλώσσας, ένα ψάρι που λατρεύουν και τα παιδιά, τύλιξέ το σε ρολάκι με μια δροσερή γέμιση από μπρόκολο, παρμεζάνα και μυρωδικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Περίπου 1/2 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας χωρίς κόκαλο, όχι πολύ χοντρά
- 1 φλιτζάνι βρασμένο μπρόκολο
- 1 χτυπημένο αυγό
- 1 κουτί (250 γραμ.) τυρί κρέμα με γεύση κρεμμύδι και chives ή άνιθο
- ¼ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- ¾ φλιτζ. φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, θυμάρι ή ό,τι άλλο θέλεις) ψιλοκομμένα.
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπάγωσε το ψάρι αν είναι παγωμένο. Πλύντο και στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
- Στράγγισε καλά το μπρόκολο, πιέζοντάς το ελαφρά να φύγουν όλα τα περιττά νερά και λιώστο ελαφρά.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αυγό, το μισό τυρί κρέμα, την παρμεζάνα. Ρίξε το μπρόκολο και τα μυρωδικά.
- Με κουτάλι βάλε το ¼ του μείγματος στην άκρη κάθε φιλέτου γλώσσας.
- Τύλιξε κάθε φιλέτο και στερέωσέ το με οδοντογλυφίδα.
- Βάλε τα ρολά σε ταψάκι που έχεις λαδώσει. Σκέπασέ τα και ψήσε περίπου στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι.
- Για τη σως βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το υπόλοιπό τυρί κρέμα, το γάλα και το κρασί και ανακάτευε μέχρι να ζεσταθούν και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα που θα το περιχύσεις πάνω από τα ρολά σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ