Χορταστική σαλάτα με γαρίδες στο φούρνο και άρωμα πορτοκαλιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 kg γαρίδες
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
- ¼ φλ. άνηθος
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- 2 κ. σούπας κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200℃.
- Καθάρισε καλά και αποφλοίωσε τις γαρίδες, ράντισέ τες με το λάδι και αλατοπιπέρωσέ τες καλά.
- Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για έξι με οκτώ λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι και μισό πιπέρι.
- Μόλις οι γαρίδες έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πρόσθεσε και αυτές στο μπολ με τη σάλτσα και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τον άνηθο, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Άσε τη σαλάτα να «σταθεί» για μισή ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ