Salmon cakes

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εναλλακτικά μπιφτέκια με σολομό και αυγό σε κρούστα από παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 παχιές φέτες μπέικον
  • 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κονσέρβα σολομού
  • 1 βραστή πατάτα
  • 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε το μπέικον σε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, σπασ’ το με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και διατήρησε το λίπος που θα βγάλει.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά από το λίπος του μπέικον και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου έξι λεπτά.
  • Ανακάτεψε το μπέικον με το κρεμμύδι, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε το σολομό και την πατάτα και ανακάτεψε καλά και προσεκτικά τα υλικά.
  • Σχημάτισε με τα χέρια περίπου 12 μπιφτεκάκια και σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
  • Πέρασε κάθε μπιφτεκάκι σολομού από το μείγμα ψωμιού και ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγάνισε τα μπιφτεκάκια για τρία με τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164