Εναλλακτικά μπιφτέκια με σολομό και αυγό σε κρούστα από παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 παχιές φέτες μπέικον
- 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κονσέρβα σολομού
- 1 βραστή πατάτα
- 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2 κ. σούπας παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε το μπέικον σε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, σπασ’ το με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και διατήρησε το λίπος που θα βγάλει.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά από το λίπος του μπέικον και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου έξι λεπτά.
- Ανακάτεψε το μπέικον με το κρεμμύδι, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε το σολομό και την πατάτα και ανακάτεψε καλά και προσεκτικά τα υλικά.
- Σχημάτισε με τα χέρια περίπου 12 μπιφτεκάκια και σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
- Πέρασε κάθε μπιφτεκάκι σολομού από το μείγμα ψωμιού και ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγάνισε τα μπιφτεκάκια για τρία με τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ