Salmon cakes

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εναλλακτικά μπιφτέκια με σολομό και αυγό σε κρούστα από παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 παχιές φέτες μπέικον
  • 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κονσέρβα σολομού
  • 1 βραστή πατάτα
  • 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε το μπέικον σε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, σπασ’ το με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και διατήρησε το λίπος που θα βγάλει.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά από το λίπος του μπέικον και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου έξι λεπτά.
  • Ανακάτεψε το μπέικον με το κρεμμύδι, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε το σολομό και την πατάτα και ανακάτεψε καλά και προσεκτικά τα υλικά.
  • Σχημάτισε με τα χέρια περίπου 12 μπιφτεκάκια και σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
  • Πέρασε κάθε μπιφτεκάκι σολομού από το μείγμα ψωμιού και ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγάνισε τα μπιφτεκάκια για τρία με τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164