Αν είσαι fan της σαρδέλας, αυτή εδώ είναι μια ακόμη συνταγή για να την απολαμβάνεις πιο συχνά. Ντοματούλα, κρεμμυδάκι, μια ιδέα μουστάρδας και μπόλικο λεμόνι θα σου δώσουν το υπέροχο αποτέλεσμα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδάλες ολόκληρες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη τουρσί
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μπόλικη φρεσκοτριμμένη ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις σαρδέλες και φιλετάρισέ τες. Ψάξε να βρεις το “ψαράδικο” που μπορεί να κάνει την “βρόμικη” δουλειά για εσένα
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε και το σκόρδο και την κάπαρησυνέχισε το σοτάρισμα να πάρει άρωμα
- Σβήσε με το κρασί και άφησε να φύγει το αλκόολ
- Στη συνέχεια βάλε τη μουστάρδα και τη ντομάτα και άφησε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει
- Εν τω μεταξύ στρώσε τα φιλέτα της σαρδέλας σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και ρίξε λιγό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο
- Ρίξε από πάνω τη σάλτσα να πάει παντού και ράντισε με το χυμό λεμονιού και μπόλικη ρήγανη
- Άφησε στους 180oC για περίπου 30 λεπτά και σέρβιρε ζεστό
Tip
Έχουμε τις βασικές οδηγίες για να είσαι σίγουρη πως ένα ψάρι είναι έτοιμο. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ