Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά μικρά ψαράκια. Σου έχουμε τη συνταγή για να είναι πεντανόστιμο και γευστικό, χωρίς να πρέπει να θυσιάσεις τις βιταμίνες και τα θρεπτικά του συστατικά στο τηγάνι. Ετοίμασέ τες χωρίς να κάψεις λάδι με μια απολαυστική σαλάτα από φινόκιο και σκορδάκι! Α, κάνει και εξαιρετικό μεζέ…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Το ξίσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
- Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (κράρτησε τα φύλλα από το μισό ματσάκι ολόκληρα)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φινόκιο (μαραθόριζα)
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 50 γρ. σταφίδες
- Μερικές ελιές ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 μεγάλες σαρδέλες καθαρισμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το ξίσμα λεμονιού με τον μαϊντανό και το σκόρδο και άφησε στην άκρη.
- Ψιλόκοψε το φινόκιο και ανακάτεψέ το με το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τις ελιές και τα ολόκληρα φύλλα μαϊντανού. Περίχυσε με το χυμό λεμονιού
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού αλατίσεις τα ψαράκια με χοντρό αλάτι, βάλε στο σκεύος να ψηθούν
- Ψήσε και από τις δύο πλευρές και πρόσθεσε το μείγμα με το ξίσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το σκόρδο
- Βγάλε αμέσως από τη φωτιά και σέρβιρε με τη σαλάτα από το φινόκιο και ελαιόλαδο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ