Οι σαρδέλες γίνονται ένα μικρό σαντουιτσάκι που σκεπάσει ένα νόστιμο μείγμα μαϊντανού και σκόρδου. Μια λεμονάτη σάλτσα μουστάρδα συμπληρώνει ένα πιάτο ελαφρύ – μόλις 280 θερμίδες – καλοκαιρινό και πολύ, πολύ γευστικό. Συνόδευσέ τες με σκορδαλιά. Μια συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη για όσους λατρεύουν την έντονη γεύση, αλλά προσέχουν και τις θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Μαύρο & κόκκινο πιπέρι
- Για τη σκορδαλιά: 800γρ. πατάτες βρασμένες ξεφλουδισμένες & κομμένες σε φέτες
- 7 σκελίδες σκόρδο κοπανημένες σε γουδί
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη σάλτσα: Χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλεσε τις πατάτες για τη σκορδαλια και άδεισε τον πουρέ σε ένα μπολάκι, μαζί με το σκόρδο. Πρόσθεσε λίγο νερό και ανακάτεψε απαλά συμπληρώνοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- Άνοιξε τις σαρδέλες στη μέση, αφαίρεσε το κόκκαλο και γέμισε με το μείγμα του μαϊντανού και σκέπασε με άλλη μια σαρδέλα. Συνέχισε μέχρι να τελειώσεις τα ψάρια
- Πασπάλισε με ρίγανη, αλάτι και μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Ψήσε τις σε λαδωμένη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα
- Ετοίμασε τη σάλτσα αναμειγνύονυας το χυμό λεμοιού, με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο χτυπώντας τα υλικά καλά να γίνουν μια πηχτή σάλτσα
- Βάλε τα ψαράκια σου σε μια πιατέλα και περίχυσέ τα με τη σάλτσα
- Σέρβιρε με σκορδαλιά
Tip
Μπορείς να σερβίρεις και με φρέσκα λαχανικά ή με χόρτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ