Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να δεις τις σαρδέλες με άλλο μάτι. Σερβίρουμε με σπανάκι που δεν έχει θερμίδες, ενώ προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
240 θερμίδες/H μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
- 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός χοντροκομμένος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- Γα το πανάρισμα: 1 ασπράδι
- ½ φλιτζάνι βρώμη τριμμένη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο ελαιόλαδο
- Για το σερβίρισμα: 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 3 κ.σ. λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πουρές πατάτας προαιρετικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άνοιξε τις σαρδέλες στη μέση και αφαίρεσε το κόκκαλό τους εσωτερικά. Αφού έχεις τα φιλέτα τους, αλατοπιπέρωσε και άφησε στην άκρη ραντίζοντας με το ξίδι.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το μαϊντανό, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Βάλε μια μικρή ποσότητα σε στο κέντρο ενός φιλέτου και σκέπασε με ένα ακόμη.
- Χτύπησε το ασπράδι με ελάχιστο νεράκι. Πέρασε τις παντρεμένες σαρδέλες από λίγο αλεύρι, στη συνέχεια από το ασπράδι και τέλος στην τριμμένη βρώμη.
- Βάλε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει καλά πέρασε για 1′ λεπτό από κάθε πλευρά να σταθεί η κρούστα. Άπλωσε σε ταψί και βάλε στο φούρνο στους 200oC να ψηθεί για 15′ λεπτά.
- Ετοίμασε τη σαλάτα. Βάλε σε ένα μπολ το σπανάκι και ράντισε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε τις σαρδέλες πάνω στη σαλάτα από σπανάκι και αν θέλεις πρόσθεσε λίγο πουρέ πατάτας στο πιάτο σου.
Tip
Οι παντρεμένες σαρδέλες γίνονται με τον ίδιο τρόπο και χωρίς να τις τηγανίσεις στο φούρνο! Ελαφριές και πεντανόστιμες...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ