Ψητό φιλέτο σολομού αρωματισμένος με εσπεριδοειδή και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 εσαλότ σε λεπτές ροδέλες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ. σούπας + ½ φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr φιλέτο σολομού
- αλάτι
- ½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα ταψάκι ανακάτεψε το εσαλότ με το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μισό ξύσμα λεμονιού και μία κουταλία λάδι.
- Αλάτισε καλά τον σολομό και άλειψέ τον με το μείγμα του ταψιού.
- Τοποθέτησέ τον στο κέντρο του μικρού ταψιού και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πάπρικα, το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το μισό φλιτζάνι λάδι.
- Πρόσθεσε στο μείγμα και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με αλάτι και σέρβιρε τον σολομό περιχύνοντας με την σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ