Ψητό φιλέτο σολομού αρωματισμένος με εσπεριδοειδή και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 εσαλότ σε λεπτές ροδέλες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ. σούπας + ½ φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr φιλέτο σολομού
- αλάτι
- ½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα ταψάκι ανακάτεψε το εσαλότ με το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μισό ξύσμα λεμονιού και μία κουταλία λάδι.
- Αλάτισε καλά τον σολομό και άλειψέ τον με το μείγμα του ταψιού.
- Τοποθέτησέ τον στο κέντρο του μικρού ταψιού και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πάπρικα, το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το μισό φλιτζάνι λάδι.
- Πρόσθεσε στο μείγμα και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με αλάτι και σέρβιρε τον σολομό περιχύνοντας με την σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ