Φιλέτο ψαριού στη σχάρα με μια υπέροχη κρούστα από μέλι και σόγια… σέρβιρε με τραγανά λαχανικά και απόλαυσε ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και Ω3 λιπαρά οξέα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού σόγια σος
- 3/4 του φλιτζανιού σιρόπι μελιού (1/4 μέλι και 2/4 νερό να βράσουν για δύο λεπτά)
- 4 φιλέτα σολομού
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαύρο σουσάμι
- Φρέσκα φασολάκια (αμπελοφάσουλα)
- 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φαρδιά κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τη σος σόγιας με το σιρόπι μελιού και αλατοπίπερι. Βάλε σε πλαστική σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε το σολομό. Ανακάτεψε να πάει η μαρινάρα παντού και άφησε στο ψυγείο για 40 λεπτά με μία ώρα
- Ζέστανε το γκριλ του φούρνου ή μια γκριλιέρα. Αφαίρεσε τον σολομό από τη μαρινάρα (χωρίς να πετάξεις τα υγρά) και ψήσε το σολομό για 5′ λεπτά από κάθε πλευρά
- Βγάλε σε πιατέλα και κράτησε στην άκρη ζεστά τα φιλέτα
- Βάλε τη μαρινάρα σε κατσαρολάκι και άφησε να πάρει βράση, να μειωθεί ο όγκος της και να πήξει
- Παράλληλα βάλε τα λαχανικά σου σε νερό που βράζει για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
- Βάλε τα λαχανικά με το ψάρι και άλειψε με τη μαρινάρα. Πασπάλισε με το μαύρο σουσάμι και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ