Ψητός μαριναρισμένος σολομός με baby πατάτες και σπαράγγια στο γκριλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 500 gr baby πατάτες
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 4 φιλέτα σολομού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα ρηχό δοχείο βάλε το χυμό λεμονιού, μία κουταλιά λάδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακάτεψέ τα καλά.
- Βάλε το σολομό στη μαρινάδα με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω, κάλυψε με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ρίξε τις πατάτες και τα σπαράγγια με μπόλικο αλατοπίπερο.
- Βάλε το μαριναρισμένο σολομό στο κέντρο του ταψιού με τη πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσέ τον.
- Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερός ο σολομός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ