Σολωμός με πορτοκάλι, φινόκιο, πιπεριές κι ελιές

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Με μεσογειακό άρωμα, ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και μοναδικούς συνδυασμούς υλικών!

Συστατικά

  • 1 πορτοκάλι ναβαλίνα
  • 1 βολβό φινόκιο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολωμού χωρίς πέτσα
  • αλατοπίπερο
  • 1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προετοίμασε το γκριλ σου.
  • Ξύσε το πορτοκάλι, κράτα μία κουταλιά της σούπας ξύσμα και κόψε το πορτοκάλι σε μέτρια μισοφέγγαρα.
  • Ανακάτεψε το ξύσμα, το πορτοκάλι, τις πιπεριές, το φινόκιο και το λάδι.
  • Στρώσε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και άπλωσέ τα πάνω σε μία στρώση.
  • Βάλε από πάνω τα κομμάτια του σολωμού και αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε το ταψί μία θέση πιο κάτω από το γκριλ και ψήσε περίπου 8 με 10 λεπτά ή μέχρι ο σολωμός σου να αλλάξει χρώμα και να ξεροψηθεί.
  • Ρίξε τις ελιές όταν θα σερβίρεις μαζί με κλωναράκια μάραθου.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164