Σολομός με σάλτσα από ντοματίνια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστός σολομός “της κατσαρόλας” με ζουμερή σάλτσα από γλυκά ντοματίνια

Συστατικά

  • 1,5 kg νοτματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε τα ντοματίνια με το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το βαλσαμικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Στέγνωσε καλά τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπέρωσέ τα και από τις δύο πλευρές.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθέτησε το σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το σολομό να ψηθεί για περίπου εννιά λεπτά, πιέζοντάς τον με μια σπάτουλα ανά διαστήματα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα η πέτσα.
  • Μετάφερε το σολομό σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα ντομάτας στο τηγάνι να σιγοβράσει.
  • Επίστρεψε το σολομό στο τηγάνι μόλις πάρει βράση η ντομάτα, με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
  • Κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με ρύζι ή κουσκούς.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164