Λαχταριστός σολομός “της κατσαρόλας” με ζουμερή σάλτσα από γλυκά ντοματίνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 kg νοτματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε τα ντοματίνια με το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το βαλσαμικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Στέγνωσε καλά τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπέρωσέ τα και από τις δύο πλευρές.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθέτησε το σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το σολομό να ψηθεί για περίπου εννιά λεπτά, πιέζοντάς τον με μια σπάτουλα ανά διαστήματα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα η πέτσα.
- Μετάφερε το σολομό σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα ντομάτας στο τηγάνι να σιγοβράσει.
- Επίστρεψε το σολομό στο τηγάνι μόλις πάρει βράση η ντομάτα, με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
- Κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με ρύζι ή κουσκούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ