Ψητός σολομός με λαχανικά φούρνου σε γλάσο σφενδάμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ σιρόπι σφενδάμου
- 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κ. σούπας μηλίτης
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ kg σπαράγγια
- ¼ kg baby πατάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ζέστανε ένα ταψί.
- Ανακάτεψε το σιρόπι σφενδάμου με τη μουστάρδα, το μηλίτη, μισό κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι και τοποθέτησε το σολομό στη μαρινάδα με την πέτσα προς τα πάνω,
- Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάλε το ζεστό ταψί από το φούρνο και τοποθέτησε πάνω του τα σπαράγγια και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
- Ράντισε με λάδι τα λαχανικά, αλατοπιπέρωσέ τα και ανακάτεψέ τα καλά, φροντίζοντας όλες οι πατάτες να είναι γυρισμένες με τη φλούδα προς τα πάνω.
- Άπλωσε τα λαχανικά προς τις άκρες του ταψιού και τοποθέτησε το σολομό στο κέντρο, με την πέτσα προς τα κάτω.
- Ψήσε μέχρι ο σολομός να είναι έτοιμος για περίπου 15 λεπτά, γύρισέ τον και ψήσε για άλλα πέντε λεπτά, ώστε να τραγανίσει η πέτσα του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ