Σολομός με σος lime!

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη, η παρακάτω συνταγή θα αναταμείψει εσένα και τους δικούς σου. Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου. Το βούτυρο είναι τόσο λίγο, που δεν πρέπει να σε απασχολεί!

Συστατικά

  • ½ κουταλιά ξύσμα lime
  • 1 κουτ της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ της σούπας χυμό Lime
  • ¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • ½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
  • ½ κουτ της σούπας αλάτι
  • ¼ κουτ της σούπας πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
  • Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
  • Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
  • Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι

Tip

Μην παιδεύεσαι να καθαρίσεις το φιλέτο του σολωμού. Θα βρεις στα ψυγεία των super market φρέσκο, καθαρισμένο φιλέτο!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164