Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη, η παρακάτω συνταγή θα αναταμείψει εσένα και τους δικούς σου. Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου. Το βούτυρο είναι τόσο λίγο, που δεν πρέπει να σε απασχολεί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κουταλιά ξύσμα lime
- 1 κουτ της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ της σούπας χυμό Lime
- ¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
- ½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
- ½ κουτ της σούπας αλάτι
- ¼ κουτ της σούπας πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
- Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
- Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
- Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι
Tip
Μην παιδεύεσαι να καθαρίσεις το φιλέτο του σολωμού. Θα βρεις στα ψυγεία των super market φρέσκο, καθαρισμένο φιλέτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ