Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη, η παρακάτω συνταγή θα αναταμείψει εσένα και τους δικούς σου. Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου. Το βούτυρο είναι τόσο λίγο, που δεν πρέπει να σε απασχολεί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κουταλιά ξύσμα lime
- 1 κουτ της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ της σούπας χυμό Lime
- ¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
- ½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
- ½ κουτ της σούπας αλάτι
- ¼ κουτ της σούπας πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
- Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
- Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
- Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι
Tip
Μην παιδεύεσαι να καθαρίσεις το φιλέτο του σολωμού. Θα βρεις στα ψυγεία των super market φρέσκο, καθαρισμένο φιλέτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ