Μια υπέροχη συνταγή που θα ντύσει τον σολομό σου και θα τον κάνει… ιαπωνική πανδαισία! Μην ξεχνάς ο σολομός αγαπά την σιλουέτα σου και προσφέρει μεγάλη ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων.
Θερμίδες 234
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
- 500 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 μερίδες
- 1 κ.γ. ψημένο καβουρδισμένο σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
- Βάλε το σολομό σε μια πλαστική σακούλα και πρόσθεσε 3 κ.σ. από αυτή τη σος. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κράτησε την υπόλοιπη σος
- Προθέρμανε το γκριλ και στρώσε τα κομμάτια σολομού σε λαδωμένο ταψί πετώντας τη μαρινάδα που μένει στη σακούλα
- Ψήσε το σολομό για 10 λεπά και ράντισε με την υπόλοιπη σος σόγιας και το σουσάμι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ