Εάν είσαι φαν της ιαπωνικής κουζίνας, των καυτερών αλλά δεν θέλεις το ψάρι σου ωμό τότε αυτή η συνταγή τα συνδυάζει όλα!
280 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη wasabi
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
- σπρέι μαγειρικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμιξε τη σάλτσα σόγιας, το wasabi, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα μαγειρέματος.
- Βάλε στη σακούλα το ψάρι, ανακάτεψέ το και σφράγισε τη σακούλα.
- Άφησέ το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μια δυο φορές τη σακούλα.
- Βγάλε το ψάρι από τη σακούλα και κράτησε τη μαρινάδα για μετά.
- Ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.
- Πρόσθεσε το ψάρι και τη μαρινάδα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Γύρισε το ψάρι από την άλλη πλευρά
- Χαμήλωσε το μάτι σε μεσαία ένταση και μαγείρεψε για ακόμα 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι.
Tip
Για έξτρα γεύση πασπάλισε το σολωμό σου με λίγο ψημένο μαυροσούσαμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ