Σολομός “πλακί” με κουσκούς

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά φιλέτα σολομού με σάλτσα από ντοματίνια και αφράτο κουσκούς

Συστατικά

  • 4 φλ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 φλ. κουσκούς
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το κουσκούς.
  • Άφησέ το να “μουλιάσει” για περίπου 10 λεπτά, σκεπασμένο με μια πετσέτα, ώστε να ετοιμαστεί και ανακάτεψέ το με το βούτυρο και αλάτι.
  • Στο μπλέντερ βάλε τα ντοματίνια, το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το ξύδι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Στέγνωσε καλά τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπέρωσέ τα καλά από τις δύο πλευρές τους.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μεσαία φωτιά και βάλε τα φιλέτα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και συνέχισε το ψήσιμο χωρίς να κουνάς καθόλου το ψάρι για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψάρι από το τηγάνι και ρίξε στο σκεύος το μείγμα με τα ντοματίνια.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, επέστρεψε τα φιλέτα στο τηγάνι με το δέρμα να είναι προς τα πάνω αυτή τη φορά, σκέπασε με το καπάκι και μαγείρεψε το φαγητό για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σέρβιρε με το κουσκούς και το φιλέτο και μπόλικη σάλτσα στο κάθε πιάτο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164