Σολομός “πλακί” με κουσκούς

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά φιλέτα σολομού με σάλτσα από ντοματίνια και αφράτο κουσκούς

Συστατικά

  • 4 φλ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 φλ. κουσκούς
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το κουσκούς.
  • Άφησέ το να “μουλιάσει” για περίπου 10 λεπτά, σκεπασμένο με μια πετσέτα, ώστε να ετοιμαστεί και ανακάτεψέ το με το βούτυρο και αλάτι.
  • Στο μπλέντερ βάλε τα ντοματίνια, το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το ξύδι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Στέγνωσε καλά τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπέρωσέ τα καλά από τις δύο πλευρές τους.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μεσαία φωτιά και βάλε τα φιλέτα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και συνέχισε το ψήσιμο χωρίς να κουνάς καθόλου το ψάρι για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψάρι από το τηγάνι και ρίξε στο σκεύος το μείγμα με τα ντοματίνια.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, επέστρεψε τα φιλέτα στο τηγάνι με το δέρμα να είναι προς τα πάνω αυτή τη φορά, σκέπασε με το καπάκι και μαγείρεψε το φαγητό για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σέρβιρε με το κουσκούς και το φιλέτο και μπόλικη σάλτσα στο κάθε πιάτο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164