Λαχταριστά φιλέτα σολομού με σάλτσα από ντοματίνια και αφράτο κουσκούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλ. ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 φλ. κουσκούς
- 1 φλ. νερό
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το κουσκούς.
- Άφησέ το να “μουλιάσει” για περίπου 10 λεπτά, σκεπασμένο με μια πετσέτα, ώστε να ετοιμαστεί και ανακάτεψέ το με το βούτυρο και αλάτι.
- Στο μπλέντερ βάλε τα ντοματίνια, το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το ξύδι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πολτός.
- Στέγνωσε καλά τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπέρωσέ τα καλά από τις δύο πλευρές τους.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μεσαία φωτιά και βάλε τα φιλέτα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και συνέχισε το ψήσιμο χωρίς να κουνάς καθόλου το ψάρι για περίπου 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ψάρι από το τηγάνι και ρίξε στο σκεύος το μείγμα με τα ντοματίνια.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, επέστρεψε τα φιλέτα στο τηγάνι με το δέρμα να είναι προς τα πάνω αυτή τη φορά, σκέπασε με το καπάκι και μαγείρεψε το φαγητό για περίπου πέντε λεπτά.
- Σέρβιρε με το κουσκούς και το φιλέτο και μπόλικη σάλτσα στο κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ