Σολομός στο grill με salsa αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φίνος ψητός σολομός με καπνιστό άρωμα πάπρικας που συνδυάζεται με την ντελικάτη και ταυτόχρονα γεμάτη γεύση του γλυκολέμονου.

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 2 αβοκάντο
  • 1 ντομάτα
  • 1/4 κρεμμυδιού
  • χυμός από 1 lime
  • ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την μία κουταλιά λάδι με το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Βάλε τον σολομό στο μπολ με την μαρινάτα και άφησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ψήσε τον μαριναρισμένο σολομό σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε προσεκτικά τα αβοκάντο με το την ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον χυμό lime, μία κουταλιά λάδι και αλάτι.
  • Βάλε μία κουταλιά από την salsa αβοκάντο πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και γάρνιρε με τα φυλλαράκια κόλιανδρου.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164