Σολομός στο grill με salsa αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Φίνος ψητός σολομός με καπνιστό άρωμα πάπρικας που συνδυάζεται με την ντελικάτη και ταυτόχρονα γεμάτη γεύση του γλυκολέμονου.

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 2 αβοκάντο
  • 1 ντομάτα
  • 1/4 κρεμμυδιού
  • χυμός από 1 lime
  • ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την μία κουταλιά λάδι με το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Βάλε τον σολομό στο μπολ με την μαρινάτα και άφησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ψήσε τον μαριναρισμένο σολομό σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε προσεκτικά τα αβοκάντο με το την ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον χυμό lime, μία κουταλιά λάδι και αλάτι.
  • Βάλε μία κουταλιά από την salsa αβοκάντο πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και γάρνιρε με τα φυλλαράκια κόλιανδρου.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164