Τρυφερός σολομός αρωματισμένος με βούτυρο και μυρωδικά στο αλουμινόχαρτο με τραγανά σπαράγγια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
- 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού βασιλικός
- 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 3 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοίμασε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου με διαστάσεις 30x30 cm.
- Τοποθέτησε στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοίρασε το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.
- Τύλιξε τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Ράντισε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ