Μεθυσμένες σουπιές με σάλτσα ντομάτας! Ένα υπέροχο πιάτο, όσο περιμένεις την… Ανάσταση και την επιστροφή στα γαλακτοκομικά και τα κρεατικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
- 1 ποτήρι του νερού λευκό και ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε λίγο νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό πιπέρι)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις σουπιές καλά. Μπορείς να το ζητήσεις και από τον ψαρά σου! Κόψε σε ροδέλες και άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει σε μεγάλη και σόταρε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο να γυαλίσουν
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σουπιές και συνέχισε το σοτάρισμα να πιούν τα υγρά τους
- Σβήσε με το κρασί, αφήνοντας τη φωτιά στο δυνατό να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ
- Χαμήλωσε τη φωτιά και συμπλήρωσε τα υπόλοιπα υλικά. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαΐ να σιγοβράσει
- Σέρβιρε με ρυζάκι ή μακαρόνια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ