Οι σουπιές και γενικά τα μαλάκια είναι ένας καλός τρόπος να εντάξεις τα προϊόντα της θάλασσας στη διατροφή σου και να τα “παντρέψεις” με λαχανικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 15 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μάραθο
- λίγα φυλλαράκια δυόσμο
- 300 γρ. λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- κύμινο
- χυμό από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεματίζουμε τις σουπιές (κρατάμε το ζωμό τους) και τις κόβουμε κομμάτια.
- Κατόπιν καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το ζεματίζουμε και αυτό (ίσα που τα βουτάμε στο ζεστό νερό) και το στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο.
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις σουπιές. Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι.
- Προσθέτουμε και μια κουταλιά ζωμό από τις σουπιές καθώς και το αλάτι. (Δεν βάζουμε πολύ ζωμό ή νερό γιατί το σπανάκι βγάζει το δικό του και βράζει γρήγορα).
- Μόλις πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.
- Ρίχνουμε το λεμόνι 1 λεπτό πριν κατεβάσουμε το λάδι από τη φωτιά.
Tip
Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο λεμόνι, ανάλογα με το πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ