Δεν είναι όσο δύσκολο φαίνεται. Αρκεί να το διασκεδάσεις και να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα εργαλεία (δες tip). Άλλωστε σκέψου πως θα τον εντυπωσιάσεις και θα τον…ανεβάσεις! Το φύλλο νόρι βοηθά στο αδυνάτισμα, ενώ σύμφωνα με μελέτες είναι και ιδιαίτερα ευεργετικό στην αύξηση της λίμπιντο.
Θερμίδες 41/κομμάτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 φύλλα Νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου. Θα τα βρεις σε πακέτο των 10 φύλλων)
- 1 φλυτζάνι ρύζι (υπάρχει ρύζι ειδικά για σούσι)
- 1 φιλέτο σoλομού
- 1 ή 2 μακρουλές πιπεριές
- 1 αγγούρι
- Ξίδι
- Σάλτσα σόγιας
- Ζάχαρη
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά το ρύζι και το βάλε σε ένα κατσαρολάκι, με νερό που το σκεπάζει τουλάχιστον ένα δάχτυλο.
- Προσοχή να μην βράσει παραπάνω από ότι πρέπει, γιατί θα διαλύεται μετά στο ανακάτεμα. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει τόσο ώστε να μασιέται κανονικά
- Μέχρι να γίνει το ρύζι, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάλε σε ένα μικρό μπολάκι 10 κουταλιές σούπας ξίδι, 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά να διαλυθούν τα υλικά
- Αφού γίνει το ρύζι, το σουρώνεις και το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ Βρέξε μια ξύλινη σπάτουλα με το ντρέσινγκ (για να μην κολάει το ρύζι) και ανακάτεψε, προσθέτοντας σιγά σιγά το ντρέσινγκ
- Κόψε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές, τον σολομό και το αγγούρι
- Άπλωσε πάνω στην ψάθα ένα φύλλο Νόρι και πάνω του δύο κουταλιές της σούπας ρύζι, αφήνοντας ¼ του φύλλου κενό
- Φτιάξε μια λωρίδα από το κάθε υλικό : μια λωρίδα αγγούρι, μια λωρίδα σολομού και μια λωρίδα πιπεριάς, στην μεριά του φύλλου που είναι από το μέρος μας
- Κράτα την άκρη της ψάθας, μαζί με τα υλικά (για να μην σου φύγουν) και άρχισε να τυλίγεις το σούσι, πιέζοντας ελαφρά για να γίνει σφικτό, μέχρι να φτιάξεις έναν κορμό
- Επανάλαβε το ίδιο για κάθε φύλλο Νόρι. Μόλις ετοιμάσεις τους κορμούς, κόψε τους σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστό η κάθε μία
Tip
Η ψάθα είναι ένα κομμάτι από μικρά μπαμπού, για να μπορείς να τυλίξεις το σούσι. Θα τη βρεις στα σούπερ μάρκετ δίπλα στα είδη για σούσι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ