Είναι εντυπωσιακό πως το τηγανητό τόφου γίνεται η τσεπούλα για να γεμίσει με ρύζι για σούσι! Παναρισμένο σούσι λοιπόν για γιαπωνέζικες γαστρυμαργικές δημιουργίες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια sushi rice
- 6 abura-age (τηγανητό tofu. Αναζήτησέ το στα ειδικά καταστήματα)
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. mirin
- 2 κ.σ. σος σόγιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το τηγανητόι τόφου στη μέση ώστε να ανοίξεις μια “τσεπούλα” στην άκρη κάθε κομματιού
- Βάλε τον ζωμό μαζί με τη ζάχαρη το mirin και τη σόγια σος να βράσουν και πρόσθεσε τα κομμάτια abura age σε χαμηλή φωτιά
- Σκέπασε και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει
- Πάρε ένα ένα τα κομμάτια του abura age, πίεσε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά και γέμισε με το ρύζι. Τύλιξε τις άκρες του, κλείνοντας την τσεπούλα
- Κάνε το ίδιο με όλα τα κομματάκια και σέρβιρε με τις κλασικές σος wasabi και σόγια σος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ