Τρυφερά σουβλάκια ξιφία με υπέροχη αρωματική σος από πέστο… Το φιλέτο του ξιφία είναι ένα από τα πιο κατάλληλα ψάρια για να κάνεις τα παιδιά να λατρέψουν τα θαλασσινά. Ειδικά αν τα κάνεις σουβλάκι!
Θερμίδες 206
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.γ. ξίσμα Lime
- 1 κ.γ. ξίσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό lime
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 750 γρ. φιλέτο ξιφία κομμένο σε κυβάκια
- 24 τοματάκια cherry
- Aλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ: 120 γρ τυρί ρομάνο (ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου – κατά προτίμηση σκληρό και αλμυρό)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 2/3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένα καρύδια
- Αλάτι, πιπέρι
- ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΠΕΣΤΟ: Σε ένα πολυμίξερ, ανακάτεψε το τυρί με το σκόρδο. Χτύπησε καλά για 30 δεύτερα.
- Πρόσθεσε τον βασιλικό, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Συνέχισε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα
- Όσο χτυπιούνται τα υλικά πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Προθέρμανε το φούρνο σου στο γκριλ ή το μπάρμεκιου
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τα σουβλάκια εκτός από το ψάρι σε μια polybag. Πρόσθεσε και το ψάρι ανακάτεψε και άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Βγάλε από τη σακούλα, πέταξε την μαρινάδα και πέρασε τα κομματάκια στα ξυλάκια εναλλάξ με τα ντοματίνια
- Αλατοπιπέρωσε και ψήσε στο γκριλ να πάρουν χρώμα και γυρίζοντας από όλες τις πλευρές
- Σέρβιρε μαζί με το πέστο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ