Εναλλακτική γαριδομακαρονάδα με ελιές, λεμόνι και κρουτόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 170 gr σπαγγέτι
- 1/4 φλ. κρουτόν
- 1/4 φλ. βασιλικός
- 1 1/2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 μεγάλες γαρίδες
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 6 ελιές χωρίς κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα κρουτόν με μισή κουταλιά βασιλικό και μια κουταλιά ξύσμα λεμονιού.
- Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και αλάτι και ψήσε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες.
- Ρίξε στο τηγάνι και το ζωμό, το κρασί, το χυμό λεμονιού και τις ελιές και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, τον υπόλοιπο βασιλικό και το ξύσμα, ανακάτεψε καλά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Σέρβιρε με τα κρουτόν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο είναι ακόμα ζεστό το πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ