Συνταγή για εύκολη παέγια με θαλασσινά

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η παέγια είναι το διασημότερο ισπανικό πιάτο και θα την φτιάξεις εύκολα εντυπωσιάζοντας. 

Συστατικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.γλ. σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μπουτάκια φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά τριμμένη 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. αρακάς
  • 6 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το νερό και το αφήνεις να πάρει μία βράση
  • Προσθέτεις τον κρόκο Κοζάνης ανακατεύεις καλά και το αφαιρείς από την εστία
  • Σε μια δεύτερη ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το τοποθετείς σε ένα πιάτο και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρεις το λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το τοποθετείς στο ίδιο πιάτο με το κοτόπουλο
  • Σοτάρεις την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτεις το ρύζι ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις τις ντομάτες, ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το νερό με τον κρόκο Κοζάνης
  • Το αφήνεις να πάρει μια βράση και προσθέτεις το κοτόπουλο
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10-15 λεπτά
  • Λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τις γαρίδες και το λουκάνικο
  • Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα, το αποσύρεις από την εστία και σερβίρεις.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164