Τα ζυμαρικά με θαλασσινά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο και σήμερα θα φτιάξεις φετουτσίνι με γαρίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 330 γρ. φετουτσίνι
- 230 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3/4 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
- 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ.γλ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα φετουτσίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στο γκριλ και αλείφεις ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
- Καθαρίζεις τις γαρίδες και τις μεταφέρεις στο ταψί με το λάδι, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύεις και τις βάζεις για ψήσιμο.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου τέσσερα λεπτά και ανακατεύεις με το χυμό λεμονιού.
- Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρεις για πέντε λεπτά. Προσθέτεις σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και την κρέμα γάλακτος στο τέλος, μέχρι να προκύψει ένα παχύ μείγμα.
- Αναμειγνύεις τα ζυμαρικά πρώτα με τις γαρίδες, περιχύνεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ