Ένα πιάτο που θα αγαπήσεις για τη γεύση και τα θρεπτικά στοιχεία που σου προσφέρει. Ο, πλούσιος σε καλά λιπαρά, σολομός συναντά τα πρωτεϊνούχα ρεβίθια με τη ρόκα να απογειώνει τη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 3 φλιτζάνια ρόκα, καλά καθαρισμένη
- 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 2 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C και τοποθετείς μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και περνάς τις φέτες λεμονιού και από τις δύο πλευρές. Τοποθετείς τις φέτες λεμονιού ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα.
- Καθαρίζεις τα φιλέτα σολομού, τα κόβεις στη μέση και τοποθετείς κάθε κομμάτι πάνω από κάθε φέτα λεμονιού.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, αδειάζεις το υπόλοιπο λάδι και το αφήνεις να κάψεις. Προσθέτεις τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια, πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη και σοτάρεις σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
- Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, μεταφέρεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Δεν πετάς το λάδι από το τηγάνι! Ρίχνεις το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις σε κλειστή φωτιά.
- Πλένεις καλά τη ρόκα σου και την μοιράζεις σε 4 πιάτα. Μοιράζεις τα ρεβίθια, τα ραπανάκια και τα φιλέτα σολομού με τις φέτες λεμονιού. Περιχύνεις κάθε πιάτο με το dressing που έχεις ετοιμάσει στο τηγάνι και πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ