Συνταγή για γαρίδες σε sticks

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν το weekend έχει τραπέζι σε φίλους οι γαρίδες σε sticks είναι τέλεια ιδέα για ορεκτικό. 

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1/4 του φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ ή μία κουζινομηχανή, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το κόλιανδρο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα δεμένο μείγμα.
  • Μεταφέρεις τα 3/4 της μαρινάρας σου σε ένα μπολ και προσθέτεις τις καλά καθαρισμένες γαρίδες.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και τις τοποθετείς για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Περιμένεις και προθερμαίνεις την γκριλιέρα σου σε μέτρια ένταση.
  • Παράλληλα, περνάς τις γαρίδες σου σε καλαμάκια, τρυπώντας τες προσεκτικά.
  • Ψήνεις τα καλαμάκια με τις γαρίδες για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα.
  • Ρίχνεις λίγο από το μείγμα που περίσσεψε και απολαμβάνεις.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164