Αν νηστεύεις, οι γαριδοκεφτέδες είναι τέλεια ιδέα για το τραπέζι του weekend.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κ.σ. ούζο
- 1/3 κ.γλ. πάπρικα
- 1 κ.γλ. τριμμένο ξερό δυόσμο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλοκόβεις τις γαρίδες και τις βάζεις σε μεγάλο μπολ
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι προσεχτικά
- Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα μέχρι σταθεροποιηθεί το μείγμα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 240 βαθμούς και στρώνεις λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο πλάθεις μικρά κεφτεδάκια
- Τα τοποθετείς στο ταψί και τα ψήνεις για 4 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ