Ο μπακαλιάρος είναι θρεπτικός και γευστικός και σήμερα θα φτιάξεις τις πιο απολαυστικές κροκέτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου καλά ξαλμυρισμένο
- 4 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- άνηθο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τον μπακαλιάρο και τις πατάτες και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Κρατάς στην άκρη 200 ml από το νερό
- Βάζεις στο μπλέντερ τον μπακαλιάρο, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάς για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο από το νερό που έχεις κρατήσεις
- Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
- Πλάθεις μικρά μπαλάκια, ρίχνεις λάδι ώστε να καλυφθεί το 1/3 στο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
- Ρίχνεις τις κροκέτες και τις τηγανίζεις για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τις αφαιρείς από το τηγάνι μία-μία και τα ακουμπάς σε χαρτί κουζίνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ