Οι γαρίδες είναι σίγουρα μία από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές τροφές. Σήμερα, τις περνάμε από… καλαμάκι και τις κάνουμε λίγο πιο πικάντικες με τζίντζερ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 2 κουτ. της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ ή μία κουζινομηχανή, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το κόλιανδρο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα δεμένο μείγμα.
- Μεταφέρεις τα 3/4 της μαρινάρας σου σε ένα μπολ και προσθέτεις τις καλά καθαρισμένες γαρίδες. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και τις τοποθετείς για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Περιμένεις και προθερμαίνεις την γκριλιέρα σου σε μέτρια ένταση.
- Παράλληλα, περνάς τις γαρίδες σου σε καλαμάκια, τρυπώντας τες προσεκτικά.
- Ψήνεις τα καλαμάκια με τις γαρίδες για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα.
- Ρίχνεις λίγο από το μείγμα που περίσσεψε και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ